Στ. Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Αυτό που μετράει για τον Έλληνα πολίτη είναι να ξημερώσει με μία νέα κυβέρνηση που δεν τον χειραγωγεί (Βίντεο)

Πάμε για την ανατροπή στις ευρωεκλογές, αυτό που μετράει για τον Έλληνα πολίτη είναι να ξημερώσει με μία νέα κυβέρνηση που δεν τον χειραγωγεί τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου λίγες ώρες πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη Θήβα για να παρουσιαστεί στον στρατό.

«Εγώ πάω για να κερδίσω με το κόμμα μου. Με εναλλακτική προοδευτική λύση, στόχος είναι η νίκη σε κάθε αναμέτρηση» είπε για τις ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που θέλει είναι να περάσει το 17%.

«Από εκεί και πέρα αυτό που μετράει είναι να ξημερώσει μια ημέρα για τον Έλληνα πολίτη με μια νέα κυβέρνηση που δεν τον χειραγωγεί» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές.
 
Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και το συνέδριο, είναι πλέον ένα κόμμα συμπαγούς ιδεολογίας και πολλαπλασιασμού. «Είμαι ο πρόεδρος που από την πρώτη στιγμή ότι δίνω δύναμη στα μέλη,. Αντί εγώ να αποφασίσω ποιος θα είναι στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, μεγάλο μέρος θα αποφασιστεί μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία που θα τους εγκρίνουν τα μέλη» εξήγησε.

«Η κοινωνία θα πάρει το ψηφοδέλτιο στα χέρια της» τόνισε. «Με αυτή την άμεση δημοκρατία θα μπορέσουμε να βρούμε εξαιρετικό κόσμο» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι εμπιστεύεται περισσότερο τα μέλη του κόμματος να υποδείξουν ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για το Ευρωκοινοβούλιο.

Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν στο στούντιο οι δύο δημοσιογράφοι με το «Έλα στην παρέα μας φαντάρε» της Χαρούλας Αλεξίου, με τον ίδιο να ζητά από την πρώτη στιγμή να του απευθύνονται στον ενικό. 

Όπως ήταν φυσικό, η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη στρατιωτική θητεία. «Έχω πει ότι η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία έχουν αλλάξει και η όλη ιδέα μιας πολεμικής σύρραξης είναι διαφορετική σήμερα. «Στο 15-20% των μονάδων πρώτης γραμμής είναι φαντάροι. Σ’ αυτές πρέπει να γίνει επαγγελματικός ο στρατός και όλο το υπόλοιπο κομμάτι να γίνει με κοινωνική θητεία πολύ μικρότερη, όπου τα αγόρια και τα κορίτσια να μπορούν προσφέρουν στη χώρα τους» συνέχισε, δίνοντας ως παράδειγμα έναν μηχανικό που να μπορεί να χτίσει μια γέφυρα σε ένα απομονωμένο χωριό ή έναν γιατρό που να υποστηρίξει τέτοιες περιοχέ.

«Άλλο στρατιωτική κατάρτιση, άλλο 9 μήνες σκοπιά» είπε ακόμη χαρακτηρίζοντας θλιβερό και ανήθικο οι φαντάροι να πληρώνονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα. «Φτωχοποιείς έτσι οικογένειες» τόνισε.

«Έχουμε Λιγνάδη και Μίχο να περπατάνε ελεύθεροι και συζητάμε πώς μπαίνουν οι απόδημοι στα ψηφοδέλτια»

Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης αφορούσε τις οικονομικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τίποτα θολό.
 
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα «αστακοκάραβα» στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρατήρησε ότι η απάντησή του αφορούσε τη δραστηριότητά του πριν ασχοληθεί με την πολιτική. «Ό,τι έχω πει στον κατάλληλο χρόνο, Ενεστώτα και Αόριστο, ισχύει» είπε, απαντώντας ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εταιρείες.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε όπως και στη συνέντευξή του στο Mega πως θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος που δεν επιτρέπει απόδημοι που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας. «Έχουμε Λιγνάδη και Μίχο να περπατάνε ελεύθεροι και συζητάμε πώς μπαίνουν οι απόδημοι στα ψηφοδέλτια» ανέφερε.
 
«Πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για την διαφάνεια στον τόπο. Συνθέτω μια ομάδα, στην οποία έχω αναθέσει να συγκροτήσει μια ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα. Έχει γίνει ποτέ πόθεν έσχες για τη ΝΔ; Πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ» ρώτησε, ενώ για το δάνειο στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για άλλη μια φορά ότι η εταιρεία OSIOS τα δάνεισε και έχει πάρει ήδη το δάνειο πίσω.
 
«Είμαι υπερήφανος που μέσω της πρωτοβουλίας μου ο εργαζόμενος των κομματικών μέσω μπόρεσε να κάνει Χριστούγεννα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει ποτέ το κόμμα του; Πώς πληρώνει η ΝΔ τους συνεργάτες της, πώς πληρώνουν τα ψηφοδέλτια;» συνέχισε και τόνισε ότι οι δωρεές στα κόμματα πρέπει να είναι φανερές.
 
«Είμαι σχεδόν 36 χρονών, απόδημος. Δεν περίμενα να γίνω πρόεδρος, δεν είχα σκοπό να αφήσω την καριέρα μου, αλλά όταν είδα το πολιτικό κενό μπήκα μέσα στην αρένα» είπε.

«Ο Τσίπρας ήταν πολύ καλός πρωθυπουργός»

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ καλός και αποτελεσματικός πρωθυπουργός». Σημείωσε ταυτόχρονα ότι έκανε και κάποια λάθη. «Ο ίδιος έχει τα κότσια και κάνει την αυτοκριτική του» πρόσθεσε.

«Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετικές. Όταν άκουσα πως έπαθα Τσίπρα, αναρωτήθηκα άρα τι έκανα; Χρηστή διοίκηση στη χώρα;» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πως ο ίδιος έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο που θα συνεισφέρουν και αυτοί που ήταν στην τετραετία εκείνη αλλά και πολλά νέα πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Τα νούμερα βγαίνουν στις προτάσεις μας για το φορολογικό και θα προκαλέσουν έκρηξη ανάπτυξης

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σύντομα και στις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το φορολογικό. «Αλλάζω το μείγμα της οικονομικής ζωής της χώρας, όπου έχουμε μια στρεβλή διαδικασία με τρελό συντελεστή στα χαμηλά εισοδήματα και χαμηλό εκείνο των μερισμάτων» είπε. Σημείωσε ότι οι νέες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι για το πώς η φορολογία θα γίνει φορολογία κοινής λογικής με σταθερό πλαίσιο δεκαετίας, ενώ ανέφερε ότι μειώνοντας τις εισφορές δίνεται ένας έξτρα μισθός τον χρόνο πίσω στους εργαζόμενους.

«Τα νούμερα όχι μόνο βγαίνουν στις προτάσεις μας, αλλά θα προκαλέσουν έκρηξη ανάπτυξης» τόνισε, απαντώντας στη λάσπη της κυβέρνησης. Σε ερώτηση δε γιατί δεν τους εφαρμόζει τότε αύριο η κυβέρνηση, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Διότι ο κ. Μητσοτάκης βασίζεται σε συμφέροντα, έτσι πληρώνουν και το κόμμα τους. Εμένα κανείς δεν με έχει. Δεν είμαστε το ίδιο κόμμα, δεν έχουμε την ίδια ηθική»

«Πολύ καλή η συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι πολύ καλή συμφωνία για τη χώρα, θα την έφερνα και εγώ» σημείωσε. «Ο κ. Κοτζιάς, όχι μόνο χαίρει της εμπιστοσύνης μου, αλλά είναι ένας από τους συμβούλους μου καθώς και παράδειγμα προς μίμηση για το πώς χειρίζεται διαπραγματεύσεις, όχι μόνο στις Πρέσπες αλλά και στο Κραν Μοντανά για το Κυπριακό» συμπλήρωσε.

«Έχω διαφάνεια για το πώς ζω»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε και για όσα του προσάπτουν κάποιοι ότι ασκεί lifestyle πολιτική. «Έχω διαφάνεια για το πώς ζω. Ξέρουμε πώς ζει ο Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης;» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί